Tonnellerie Quintessence Bordeaux
Tonnellerie Quintessence spojuje savoir-faire s moderními znalostmi. Jejich tým se věnuje pouze tomu nejlepšímu, co je podstatou Quintessence. Sudy jsou vyráběny odbornými bednáři, kteří dbají na sledovatelnost, konzistenci a přizpůsobení.
PŘÍBĚH ZAČÍNÁ V NAŠEM BEDNÁŘSTVÍ
Na cestě do Saint Emilion, kousek od Bordeaux, stojí Tonnellerie Quintessence zasazená do krajiny. Zde naši zkušení tonelliéři již více než 20 let zkoumají rovnováhu mezi silou a jemností při výrobě sudů.
Spojením tradičních francouzských bednářských technik s moderními znalostmi a technologiemi se Tonnellerie Quintessence věnuje pouze tomu nejlepšímu, esenci Quintessence. Naši odborní toneláři vyrábějí naše sudy s důrazem na sledovatelnost, konzistenci a přizpůsobení.
Umění toastování v sudech Toastování je umění získat z dubového dřeva elegantní, jemné aroma a chuť. Pomocí dubového ohně a sofistikovaných tepelných senzorů naši tonelieři monitorují dobu a teplotu opékání a zajišťují přísné dodržování definovaného receptu. Výsledkem našeho pečlivého procesu jsou důsledně opečené sudy, které zvýrazní nuance vašeho ovoce.
Innovative & Consistent
Barrel Toasting
Na míru stylu vašich vín Díky odlišným metodám opékání jsme schopni přizpůsobit vaše sudy tak, aby doplňovaly různé styly vín. Každý sud opéká mistr bednář pomocí sofistikovaných tepelných senzorů, které monitorují dobu a teplotu opékání a zajišťují přísné dodržování stanovené metody opékání.
CHÂTEAU Tento klasický a elegantní přípitek z Bordeaux využívá postupného zvyšování intenzity ohně po krátkou dobu.
CHÂTEAU LONGUE Tento prodloužený přípitek začíná jemně, využívá oheň, který postupem času nabývá na intenzitě, vytváří komplexnost a zvýrazňuje i ta nejsilnější vína s jemností a grácií.
CHÂTEAU EVOLUTION Toto opékání se postupně zvyšuje po delší dobu, aby se kontrolovala extrakce a vyvážený dopad chuti a zachovala se kulatost a elegance.
TRADITIONNELLE Tento bohatý, vyvážený toast se opéká na mírném ohni, který začíná vysoko a postupně se zužuje.
TRADITIONNELLE LONGUE Elegantní a svěží přípitek je dlouhý a jemný, s mírným žárem a neměnnou teplotou až do finále, kdy vrcholí.
BOURGUIGNONNE Pronikavé opékání na mírně vysoké teplotě po delší dobu, tento výrazný přípitek využívá ke konci klasický burgundský chapeau, který dodává jemné kouřové aroma.
AMBRE Tento efektní, vysoce účinný přípitek obsahuje prudké zvýšení teploty na konci, aby se maximalizovala extrakce a dosáhlo se silnějšího chuťového účinku.
OPALINE Tento toast zaměřený na ovoce využívá mírný oheň po krátkou dobu, aby změkčil dřevo, ale zachoval podstatu dubu.
CRISTALLINE Nízkoteplotní opékání nechává vyniknout čistotě ovoce díky stálému ohni, který pomalu a jemně opéká dubové dřevo a nabízí vynikající strukturu a jemné aroma.